take chances, chapter 7

Tidigare;
Louis tittade frustretat ner i telefonen och tummen avslöjade honom att han var inne på Twitter. Resten satt som fyra tjejer och väntade på att jag skulle avsluta. Men när det förstod att jag inte skulle säga mer än det så sträckte Niall lite på sig och frågade frågan jag visste skulle komma. 
"Did he kiss you?", jag tittade på Louis som fortfarande inte tittade upp ifrån sin telefon, men jag märkte hur han svalde hårt och ansträngde sig för att inte titta upp. Vad var det egentligen med honom? kanske hade han läst något om Eleanor som han inte ville läsa, tänkte jag då. 
"Yes, we kissed.", svarade jag med ett leende och de alla fyra apploderade och Zayn som satt bredvid mig klappade mig vänskapligt på ryggen. 

 
*Fyra veckor senare*
Det senaste fyra veckorna hade varit otroligt händelserika. Jobbet med mina nyblivna bästa vänner gick väldigt bra och jag kände mig verkligen som en i gänget omkring deras närhet, mycket tack vare Louis som nog var den jag stod närmast av alla fem. Veronica hade lämnat huset utan någon som helst förvarning och lämnat mig som vanligt hemma i det tomma huset. Min syster hade vägrat att berättat vad det var för fel med Collin, men en sak jag visste va i alla fall att han inte var gillad ifrån hennes sida. Patricia, Jonathan och Luke var som vanligt där när jag behövde dom och ingenting var egentligen förändrat, den enda skillnaden var nog att för fyra veckor sedan var jag en blyg, osäker och okysst singel tjej. Blyg och osäker var jag i och för sig fortfarande, men okysst och singel skulle man nog inte säga att jag var vid det här laget. Jag och Collin hade under några veckors tid träffats och trivts i varandras sällskap, något Patricia självklart varit väldigt stolt över då det var hennes förtjänst att vi lärt känna varandra från första början, och visst hade hon rätten till att vara glad, jag dömde henne inte. Något jag däremot behållt var min stolthet till min oskuld. Redan vid tidig ålder förklarade min mor om för oss att vara rädd om den och att den första gången skulle vara speciell, med Collin kändes det inte rätt helt enkelt, inte än. Om det var för att det just var för att det var han eller att jag helt enkelt inte var redo ännu visste jag inte. 
 
Både grabbarna och jag hade ikväll en ledig helg att se fram emot. Två veckors jobb som hade hållt till i London med intervjuer, musikvideon och andra evenemang så förtjänade vi verkligen denna välbehövliga helgen. Det hade dock varit en upplevelse att se hur dom jobbade när de inte var i studion, det var till min förvåning ingen skillnad ändå då dom var precis lika galna som vanligt - oavsett vart dom befann sig. 
För första gången under min jobbtid tillsammans med One Direction så kunde jag öppna dörren in till studion utan att möta två stora, läskiga män framför mig. Dom var vanligtvis väldigt trevliga, ingen snack om saken. Men just nu behövde jag tiden för mig själv och få göra det jag älskade i min ensamhet - sjunga. 
Beviset att jag var ensam i huset var ju just att vakterna inte befann sig på sin plats, där inge vakter fanns, fanns inte killarna. Så enkelt var det.
Jag gick långsamt emot rummet där gitarrer, pianon, baser, trummor och andra instrument och tillbehör befann sig och genast slog jag mig ner på min plats som under tiden vi jobbade var Nialls lilla rastplats. 
Idag hade jag faktiskt inte orkat göra någonting alls med mig själv. Håret var som en enda röra även om lockarna var där dom skulle. Jag hade en gammal t-shirt och ovanpå en slapp skjorta. Sedan hade jag mina korta skorts som underlättade en hel del då solen låg på ut över Manchester. 
Jag tog upp gitarren som var på vänster om mig och slog in några akord, sedan började jag sjunga på en gammal favorit, 'How to save a life' med The Fray och stängde ute allt och alla, nu fanns det bara jag, gitarren och sången. 
 
♫ Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Let him know that you know best
Cause after all you do know best
Try to slip past his defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
And pray to God he hears you
And pray to God he hears you
 
En harkling gjorde att jag vaknade upp till verkligheten. Jag blev väldigt förvånad när jag såg killen framför mig med halvrosa kinder och ögon stora som golfbollar. Det var ingen mindre än Louis som stod där, hela jag stelnade till. Hur mycket hade han egentligen hört? 
"Wow Katie, I didn't mean to interrupt.. But.. How..?", han verkade helt tagen av situationen och jag visste det, han hade aldrig kunnat föreställt mig i den sits jag nu satt i, något han heller aldrig skulle behöva sett om det inte vore så att han nu kommit. "I've know you about four weeks now and I thought I already knew the most of you.. Why have you keep this abilities away from us? You're really talent Katelyn and I wish I knew that before.", han såg praktiskt taget imponerad ut, något som gjorde mig väldigt osäker och generad. Sa han så för att han ville vara snäll eller menade han det verkligen? 
"It's just you and my three closest friends who know now."; mumlade jag med blicken ner mot golvet. Louis log och slog sig ner i soffan mitt emot, jag tittade mot honom och leendet som prydde hans läppar förklarade att han inte hade tänkt lämna mig ännu. "My sister, Katherine, was the talent in our family. Dad and mom don't even know about this and I like to keep this for myself."
"Do you have a sister with the name Katherine?", frågan fick mig att svälja hårt. Oj, det var så mycket han faktiskt inte visste om. Jag hatade att ta upp samtalet om min tvillingsyster, men när jag nu hade sagt A så kunde jag inte låta bli att säga B, det skulle inte varit rättvist emot Louis. 
"She past away five years ago in a carcrash. It was me, Katherine and mom.", jag suckade och slog ilsket bort det tårarna som runnit ner från min kind. Louis vackra leende fanns inte längre i hans ansikte utan nu såg han skyldig, förvirrad och häpen ut. "It should have been me instead. She deserved to live. She was kind, nice, beautiful and very talanted. Then it was me, the twinsister who isn't nothing at all. I hate myself everyday and each day a little bit more. It should've been me as died.", grät jag nu i panik. Men vad höll jag egentligen på med? varför tokgrät jag framför killen som inte skulle behöva se mig så här, jag skulle ju vara stark, precis som jag varit under alla dessa månader. Varför föll tårarna ner just nu?
"Hey, hey, hey!", Louis reste sig snabbt upp från soffan och la en trygg arm runt om mig. "Don't ever say that again, okay? I'm really sorry about your sister but I can tell you that you're exactly the same talented as she was and it could have been you, but it wasn't you. See it in a good thing, you're alive. I'm really glad that you are because you're pretty good to work with. Me and the lads are very thankful that it's you and not someone else.", hans ord gjorde mig lugnare, faktiskt. Medans han gungade mig fram och tillbaka så kändes det bra, otroligt rätt och samtidigt väldigt fel. Varför såg jag Louis som väldigt attraktiv när jag hade en pojkvän? en minst lika stilig sådan också. Jag torkade försiktigt bort tårarna med ena tröjänden och tittade sedan på Louis med ett leende.
"Thank you, Louis.", den lättsamma killen bredvid mig bara nickade på huvudet och la sitt huvud på mitt. Våran vänskap under dessa fyra veckor hade verkligen utvecklats något enormt. Vi skrattade, småtjaffsade och betedde oss som ett gammalt gift par många gånger, något Niall, Zayn, Liam och Harry ofta kommenterade. 
"So.. Do you like The Fray?", log Louis i ett hopp om att göra situationen lättare antagligen. Jag reste mig upp ur hans famn och log tillbaka. 
"You're kidding me? I love The Fray, I can all the songs by heart!", skrattade jag lite stramt samtidigt som Louis verkade lysa upp ännu mer. Han stäldle sig upp, borstade av sina byxor och rättade till tröjan innan han räckte ut sin hand. 
"Really? me too. Come on, let's do a duet?", jag var till en början väldigt skeptiskt, jag hade en osäkerhet när det gällde att sjunga inför andra människor, men detta var ju "bara" Louis, min bästa vän, kollega och en medlem i världens största popgrupp för tillfället, vad kunde gå fel liksom? jag suckade innan jag tog tag i Louis hand. 
"Sure.. But don't judge me.. I'm not soo goo..'"
"Shut up, you're the best of us!", han tog ett hårdare grepp om min hand medans han drog mig uppåt. Jag fnissade lite innan jag också stod upp på benen. Jag gillade Louis närhet, han gjorde mig glad bara av att låta mig titta på honom. Hans doft gjorde mig varm och hans leende gjorde mig knäsvag, men varför kände jag så här? på ett sätt jag aldrig riktigt kände för Collin? det enda jag visste med Collin var att han var kär i mig, det var i alla fall vad han hade sagt, och jag hade sagt att jag var kär i honom, så då borde jag väl vara det? för det var jag ju.. Eller..?
"What are you doing here, by the way?", skrattade jag nu lite förvirrat när jag kom att tänka på varför Louis ens var här. Dom var lediga denna helg, varför befann sig Louis då i studion en solig sommardag som denna?
"I went actually in here because I hadn't something to do, really. And I were going to fetch something in here, then I heard a wonderful voice in here so I couldn't just leave.", flinade han och höjde ögonbrynen upp och ner. Nyansen på mina kinder blev rödare och förläget slog jag honom löst på armen. 
"Can you play?", han satte sig på pallen som hörde till keyboarden, jag skulle ljuga om jag sa att jag var dålig på det. Under hela mitt liv hade pappa spelat på den där spelaren, han hade lärt mig de flesta akorderna och faktiskt så var jag helt okej. För att inte låta överdriven så nickade jag bara till svar och Louis leende sprack än en gång upp. "Me too, I'm pretty good actually. Shouldn't we sing 'Look after you' by your favoriteband after One direction, while we play this instrument?", sakta gick jag fram mot en flinande Louis och slog mig ner på pallen som var gjorda för två. Fyrhändigt var ingen konst för mig att spela, det var dock väldigt längesedan jag körde med två andra händer bredvid mig, så lite nervös var jag allt. 
Louis tog ton, han förde sina fingrar på sin sida av tangenterna och lika så gjorde jag, tillsammans sjöng vi på sången som väckte alldeles för många minnen och som också var en favoritlåt av The Fray och ärligt talat så lät det väldigt bra, grabben bredvid mig var så otroligt begåvad och det var skönt att veta att Louis accepterade mig precis för den blyga, osäkra tjejen jag faktiskt var. I hans närhet var jag inte lika osäker längre, jag vågade ta för mig mer och han hade nu fått mig göra något jag aldrig trodde förut - sjunga och spela tillsammans med någon. 
 
"We're really good together!", utbrast han när låten tagit slut och vi sjungit ton efter ton tillsammans. Jag skrattade och förde upp handen några centimeter upp i luften. Han slog sin handflata mot min och gav mig en high five. 
"A very good team!", bekräftade jag och hade redan lagt det som hänt tidigare, bakom mig. Det var som att jag just då bara kunde koppla bort allting runt omkring mig, precis som jag kunde när jag var ensam, fast att jag nu satt i min egen värld med en annan person bredvid mig och lyssnade på mig. 
"So.. How's you and Collin?", Louis såg väldigt obekväm ut i ämnet, ändå såg han ut att nästan tvinga sig själv till att fråga. Jag ryckte på axlarna och ville faktiskt inte säga för mycket, utifall han skulle av någon anledning bli sur. 
"Good, I think. He's kind and all that stuff.", svarade jag och tittade in i Louis fina ögon. De ögonen man verkligen kunde drunkna i. "And you? how's it with you on the girl side?", flinade jag och puttade till han lite åt sidan. Han fnös till och skakade enkelt på huvudet. 
"Nah, I'm still working to get over El so.. But the feeling isn't that hard anymore.. When I look at you.. Everything is so..", han skulle just fortsätta när vi avbröts. Ett högt plingande hördes i porten. Louis och jag tittade snabbt på varandra då vi båda inte verkats vänta besök. När jag klev ut ur studiogången för att gå igenom den smala lilla korridoren så såg jag vem som stod utanför den genomskinliga dörren på andra sidan.. Collin, vad gjorde han här?

Oooh,, hoppas ni gillade det! Vad säger ni, fick ni några aningar och tankar om saker och ting? ;) Dela med er av era tankar i kommentarerna!! Tror ni det blir något mellan Louis och Katelyn snart? å vad är det Collin håller på som Veronica inte verkar gilla så värst mycket? ;) hiiihi..
 

Blir alltid lika glad om det kommit ut ett nytt kapitel hihi! Ska läsa om det för det var S-Å G-R-Y-M-T B-R-A! Älskar hur du skriver, fortsätt så! ♥ Kram :)x

Svar: blir alltid lika glad när jag ser dina kommentarer, bästa du!! xx
My Wesström

Hej!
TACK! Vad kul att du gillade första kapitlet!Alla frågor kommer få sina svar så småningom. De andra är nu uppe! http://mylifewiththem.blogg.se/2013/december/chapter-two-2.html#comment

Awesome!! Jag har ingen aning om vad som händer! Hoppas att Collin har kommit för att göra slut:)

Svar: haha ;)
My Wesström

snälla lägg ut en till

Svar: ute nu
My Wesström

du är så duktig på att skriva önskar att jag var lika duktig och jag hoppas att det blir något mellan Louis och Katie

Svar: Det är du säkert också! Ja det får vi la hoppas på ;)
My Wesström

SJUUUUUUUUKT bra novell!! Du är asgrymm!!! Längtar till nästa kapitel! you ROCK! <3

Svar: TUSEN tack bästa du! <3
My Wesström

DEt måste ju bli något mellan hon och Louis!:)
Collin kanske har något förslutet som hon inte vet om..Fett bra!:D

Svar: haha ja man vet ju aldrig, taaaaaack :D
My Wesström

Så grymt bra skrivet! Hoppas Louis får säga det han ville säga snart :D

Svar: haha det får vi hoppas :D
My Wesström

My

Aaaaaahhhh mer nuuuu!! Dör vad spännande!!!

Svar: aaaaaaaaaaaahhh :D
My Wesström

När kommer nästa jag är besatt av denna novell

Svar: ute nu :)
My Wesström

Åh så bra!! Vad fn är det som skett med collin? I want to knöööw naaaaw!!!! ;) ;)

Svar: haha you'll probably get to know sooon ;)))
My Wesström




Kom ihåg mig?