take chances, chapter 8

Tidigare;
"Good, I think. He's kind and all that stuff.", svarade jag och tittade in i Louis fina ögon. De ögonen man verkligen kunde drunkna i. "And you? how's it with you on the girl side?", flinade jag och puttade till han lite åt sidan. Han fnös till och skakade enkelt på huvudet. 
"Nah, I'm still working to get over El so.. But the feeling isn't that hard anymore.. When I look at you.. Everything is so..", han skulle just fortsätta när vi avbröts. Ett högt plingande hördes i porten. Louis och jag tittade snabbt på varandra då vi båda inte verkats vänta besök. När jag klev ut ur studiogången för att gå igenom den smala lilla korridoren så såg jag vem som stod utanför den genomskinliga dörren på andra sidan.. Collin, vad gjorde han här?

Louis var snabbt efter mig ut till korridoren. Han stannade till och såg häpet ut mot dörren där min svarthåriga pojkvän nu stod, han hade också sett oss så någon återvändo fanns det inte. 
Vad skulle jag säga? varför var jag ensam i studion med Louis med de slöaste kläderna jag kunde hitta? eftersom han inte gillade tanken att jag var med mina två bästa vänner Jonathan och Luke, vad skulle han då säga om världens största popstjärna? han visste dock att det var genom jobbet, så han kunde ju inte säga så mycket. Vad jag däremot inte förstod var hur Patricia ens kunde para ihop mig med Collin för första början när hon visste hur nära jag stod mina två bästa killkompisar. Jag hade valt att inte berätta något för henne då jag antog att hon inte visste om Collins ena dåliga sida, svartsjukan som jag märkt av dessa fyra veckor med honom.
"I didn't know he would come.", svalde Louis och lät lite överrumplad. Jag klappade honom på ryggen innan jag fortsatte mot dörren där en leendes kille stod. Vad jag tyckte om situationen var något jag inte riktigt visste, jag var inte direkt glad av att se honom, för att vara ärlig. Det kändes nästan fel så fort jag fick syn på hans ansikte där vid dörren. 
"Me neither, actually.", skrattade jag nervöst och öppnade porten till studion. En varm vindpust svepte förbi mig och jag kunde känna en doft av blommor blandat med bilgaser utifrån. 
"Hi love, what are you doing here?", frågade Collin och drog in mig i en varm kram, något som i fyra veckors tid känts otroligt bra, men som nu bara kändes som ingenting. Jag drog mig ur kramen och tittade honom i ögonen. 
"I was just supposed to ask the same.", svarade jag bara, lite smått irriterat. Detta stället var det enda stället jag gick till för att vara ensam, men som nu nästan alla jag visste om kände till, nästan. Jag kastade en blick bak till Louis som fortfarande stod på stället och såg alldeles förvirrad ut, som om han inte riktigt visste vart han skulle ta vägen. 
"I went to your house and your mom told me you could be here and you were.", log han stolt och pressade sina läppar emot mina samtidigt som han gav med sig ett snabbt och kortvarigt stön. "But.. You're free today, why are you in the studio? you can't sing or something, can you?"
"Oh you should know! She's really goo..-", Louis hann aldrig säga klart meningen ordentligt förrän min hand snärtade till Louis arm, något som funkade då han i varje fall blev tyst. Jag gav honom en menande blick som han bara nickade åt innan jag harlkade mig åt den några centimeters längre killen framför mig, som såg en aning upprörd ut.
"No, I can't sing or something in that way, you're right. I was just here because I should help Louis with some stuff in the studio for the new album."
Jag blev nästan lite besviken när inte Katie lät mig fortsätta prata. Hennes talang var inget hon egentligen behövde dölja och det gjorde mig lite ledsen att hon faktiskt skämdes så över sig själv, speciellt att hon inte ens vågade berätta sanningen för sin egna pojkvän, som dessutom såg väldigt seriös, stilig och samtidigt konstig ut på något sätt. Jag hade aldrig sett honom på nära håll, utan på sikt tidigare. Men nu såg jag hur hans skäggstubb stack fram och hur hans svarta hår verkligen framhävde hans gröna, glittriga ögon. Jag förstod verkligen vad Katie hade fallit för hos denna grabb. 
"Yeah, thank you for the help, Katie.", spelade jag med och gav med mig ett falskt leende. Eftersom Collin inte såg ut att vara på skämthumör så tog jag min jacka som hängde på väggen bredvid mig innan jag gick lite närmare kärleksparet. Hon nickade till svar och jag fortsatte hastigt. "I have to go. I'm free this weekend but it was really nice that you helped me. See you around?", dom båda flyttade sig från dörren som jag snabbt öppnade, fortfarande med blicken fäst vid Katelyn. Skulle jag vara ärlig så tyckte jag att jag såg en besvikelse i hennes runda två ögon, jag ville inte lämna henne då jag varken fick säga det jag ville ha sagt tidigare idag eller för att jag då över huvud taget inte hade något att göra. 
"Yes, see you on monday, Louis.", konstaterade hon och tryckte sig närmare Collin. Jag log och gick ut i det skinande sommarvädret. Det var nästan inga människor ute så jag bestämde mig för att strunta i att ta taxin hem till Harry för att istället ta mig en liten runda på egen hand, även om jag hade tillbringat mycket till i Manchester igenom Eleanor så hade jag aldrig varit i denna del av staden, så det vore skönt att bara se lite mer. 
 
"Hello?", en igenkänd röst ekade så fort jag kommit in innanför dörren till det stora huset som till hörde Harry. Med antal skor i hallen så kunde jag uppskatta att det endast var Harry hemma då det också bara var hans röst som hörts. Jag sparkade av mig mina Vans och gick vidare in till köket där det doftade mat. "Oh, there you are Lou. Where have you been?", frågade han när jag slog mig ner på en köksstol. 
"Nowhere.", mumlade jag fram. Jag kände mig faktiskt ganska så nere, varför hade jag ingen aning om, men efter att ha sett Katelyn tillsammans med hennes pojkvän tidigare idag så hade jag en konstig känsla inom mig. Jag och Katie kände varandra väldigt bra nu och hade kommit överens från första stund, kunde man ens säga att jag var svartsjuk? jag ruskade på huvudet och tittade upp på Harry som tittade med sina gröna ögon mot mig samtidigt som flera rynkor bildats i hans panna. 
"Where is the other?", frågade jag förvirrat och tittade mig omkring. Harry ryckte på axlarna och vände sig mot spisen igen där han höll på att laga någon gryta. 
"Girlfriends.", suckade han bara och flinade lite för sig själv. Jag nickade  och drog efter andan lite jag med. Jag skulle just fråga vart Niall befann sig då Harry fortsatte snabbt, som om han läst mina tankar. "Niall went out with some friends and should be gone until midnight I think.", pratade han på och jag tog ointressant in vad han sa. Jag kom att tänka på El, det var dagar som dessa jag tagit första bästa flyg till henne för att umgås och bara vara, men den tiden var förbi nu, för längesen. 
"So, Louis.. It's a night for ourselves. What are the plans?", frågade Harry uppmuntrande då han förmodligen tydligt sett att något var fel. Kände jag Harry rätt så ville han helst inte sitta hemma en lördagskväll som denna, men samtidigt visste vi att om vi gick ut tillsammans och visade oss på stan så skulle fansen bli hysteriska, dels för att det var vi och dels för att det just var Larry Stylinson. Jag suckade tröttsamt och la huvudet i ena handen.
"I don't know, Haz. You don't want to be home tonight, do you?", han tittade nedstämt på mig och sedan log han lite. Jag var egentligen inte heller på sånt stort partyhumör just nu, kalla mig deppig, för det var precis det jag var. Otroligt tråkig och jag förstod inte ens hur Harry orkade vistas i samma rum som mig då jag under de två månaderna faktiskt bara varit nere. 
"Watch a movie with massive candy with my bro sounds like a good plan, don't you mind?", Harry tittade hoppfullt på mig medans han slog sig ner på stolen mitt emot. Jag sprack genast upp i ett litet större, äktare leende denna gång och Harrys idé var verkligen bra. Han visste precis hur han skulle få mig på bättre humör bara genom att säga rätt saker. 
"Good idea, Styles.", sa jag uppmuntrande och ställde mig upp. Den krullhåriga grabben mitt emot mig gjorde lika medans han gick mot spisen där grytan verkade koka för fullt. 
"But first, we will eat. Mom told me a new recept I should test and I did.", skrattade han och ställde fram den liknande kaloppsgrytan på bordet. Jag gick fram till skåpet, tog fram tallrikar och började duka fram allting. En kväll som denna kanske inte skulle bli så hemsk i alla fall. 
"Great.", log jag och slog mig hungrigt ner på stolen jag för några minuter sedan suttit på. Jag plockade ivrigt åt mig två potatisar och hällde sedan över såsen och köttet över den rykande potatisen. 
"You wanna tell me what's going on between you and Katie?", jag tittade upp från tallriken och möttes av en flinande Harry. Den killen visste verkligen hur han skulle göra för att få veta saker. Men hur kunde han vetat om Katie? det var väl inte så att jag gillade henne och sånt, jag bara.. Tyckte om henne väldigt mycket. 
"She has a boyfriend, so no.", svarade jag kort och högg in på maten, som smakade otroligt bra i min mun. Harry brast ut i ett skratt som gjorde att hela jag tittade som ett frågeteckan på honom.
"No shit, you like her, am I wrong?", jag suckade och kunde nästan inte hålla mig ifrån att flina jag heller. 
"I don't think I do.. I mean, she has everything I always expected on a girl. She' funny, cute, shy and everything like that.. But of course she has a boyfriend, all the perfect girls have!", Harry sträckte ut sin arm över bordet och la en beskyddande hand på min axel. 
"She seems like you too, mate. Just wait. When we talk about him, she looks very insecure actually, he can't be that perfect as he looks like.", han log ett säkert leende medans han tog en tugga av sin hårdmacka. Harry om någon visste saker om kärlek, så jag tvekade inte en sekund på att han hade fel, jag menar.. Något borde ju Collin dölja i alla fall? "Eat your food now fatass.. I wanna see a film soon, please.", skrattade Harry skämtsamt, något som också fick mig att avsluta mina tankar och fokusera lite på min mat istället. 
 
"No, Harry. We have seen it like hundred times only this year.. Why you always want to se The Notebook or Love actually? can't we watch a funny one once?", sa jag lite halvt retsamt samtidigt som jag var väldigt seriös. Harrys två kärleksfilmer till hans favoriter hade både jag och dom andra fått sett med honom i alla fall tio gånger var. Han skrattade lite och skakade på huvudet. 
"This one seem funny, Grown Ups 2!", han bläddrade igenom på TVn och tittade lite glatt på mig. Jag hade ju faktiskt sett 1an av den filmen och tyckt att den varit ruskigt bra, därför så tvekade jag inte en sekund på att få se uppföljaren. Jag bekräftade Harrys fråga så att han bara sekunden senare klickade in på 'hyr film', och sedan var det bara att luta sig tillbaka och titta. 
 
Det var mitt i filmen och Harry hade redan somnat. Den var strax efter sju på kvällen så att sova nu var inte speciellt ett bra förslag. Men jag lät honom sova i alla fall, det hade varit fyra tuffa veckor för oss och det här var egentligen våran första riktiga lediga helg, alla andra hade bestått av inspelningar och intervjuer, så jag förstod att han var trött. Det dröjde dock inte länge förrän min telefon plingade till i fickan, jag var snabb med att dra ner handen i mina mjukisbyxor för att nyfiket titta vem det var som velat något, till min besvikelse och chock var det någon jag inte pratat med under flera veckors tid nu, min ex flickvän som envisats om att 'fortsätta vara vänner'.
 
From: Eleanor Calder
Hiiii there. Heard you where in Manchester and work for a long time.. I'm there too, wanna hang out? have something to tell you so.. Please, don't say no :) you do anything right now? Starbucks at eight? xx
 
Det blev som en svacka i mitt huvud och allt bara stannade till. Vad var det som just hände?

Vad kan Eleanor vilja som var sååå viktigt dåå? ;) kanske blir det lite drama nu!! elleer, vad tror ni? ;)
Kommetera gärna :D
 
 

Måste bara säga hur otroligt glad jag är över att ha hittat den här bloggen, när jag mår som dåligast eller har en hel del skoljobb är det så skönt att kunna gå in här och läsa dina noveller. :) Fortsätt som du gör för det är S-Å B-R-A! Kram :)x

Svar: Du är bara bäst du, fina människa. Du är guld värd med dina underbara kommentarer. Dom peppar mig så grymt mycket så finner ej ord. tusen tack! kram <3
My Wesström

great!!!!!!!!! undrar vad El vill!? maybe she wants to be together with Boo Bear? I have no freaking idea! gillar du Nialls solo i better than Word? jag älskar det! särkslit det här: "you make me wanna sssss.... one more night":):)

Svar: Haha söt du är! Maybe it will be something between them lately ;) Vad säger du unge?! frågar du om jag gillar Nialls solo i BTW? haha jag älskar Nialls solo i alla sånger.. Finner inga ord får typ panik varje gång jag hör han och Louis solon pga att dom inte fått sjungit mycket i tidigare album men är så glad att det börjat delat upp sångerna mer och mer nu.. Älskar killarna så himla mycket!! <3
My Wesström

Åh, vad spännande! Vad kan hon vilja?

Svar: haha jaadu ;)
My Wesström

Riktigt, riktigt bra!

Svar: tack fina Jenny !
My Wesström

lägg ut nästa snälla vill läsa den det blev ju just spännande!!!! AS GRYM NOVELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Svar: Kommer antagligen imon :D
My Wesström

Sjukt bra skrivet!

Svar: tusen tack ! :D
My Wesström

Heja louis och katalyn

Svar: Haha precis!
My Wesström

Snälla lägg ut nästa nu

Svar: kommer förmodligen imon :)
My Wesström

Åh, så braa! Längtar tills nästa! ❤👌🆔👍

Svar: glad att du känner så sötan <3
My Wesström

Åh, så braaa! Längtar tills näst! ❤👌👍🆔

Måste bara säga: Du är så grymt begävad så jag snart kan gråta haha! Kan inte fatta att du har sån talang och ändå ärblika gammal som mig, du skrivwr mkt mer utvecklat än många andra och är en riktig talang!

Sjukt bra kapitel!

Svar: haha men gosan! Lovar att du är precis lika bra. Skriver man ungefär hela tiden så är det klart man blir bättre, övning ger färdighet vettu! Om du övar och skriver konstant så är de klart du oxå utvecklas! Tusen tack finaste du, du anar ej hur mkt detta faktiskt betyder för mig. Du är guld värd! <3
My Wesström




Kom ihåg mig?