take chances, chapter 5

Tidigare;
"I'm not the relationship person either. No one wants a shy girl like me, Pat.", suckade jag sedan.
"Stop saying that, Katie. Oh, god.. Open your eyes and realize that everyone wants you. When we're out for shopping, every single boy is looking after you.. Didn't you see? please give this boy a chance. His name is Collin and are really kind.", log hon och kickade mig lite löst med hennes fot på sidan av min rumpa. Något i hennes ord fick min mun att säga något jag troligen sedan skulle ångra.
"Okay.. I'll give it a try."

Mina steg ökade till något hastigare när jag fick syn på studion där självaste One Direction nu skulle vara. Mitt leende spred sig och på dagens schema bestod det endast av att spela in lite låtar inför Midnight Memories och planera in en ny musikvideo. Ja, man skulle kunna säga att under min tid medans killarna var i London på intervju igår så hade jag kunnat plugga in deras kommande schema rätt så bra. Jag hade även texterna till låtarna på papper som jag snabbt hade tittat igenom och om jag - som inte var sånt superfan gillade det, så kunde jag garantera att fansen skulle älska det. 
Med en lite mindre nervösitet om man jämför med gårdagens klump i magen så slog jag in koden, drog kortet och dörren öppnades. Som jag trott så stod två livvakter där, samma som igår, därför sa det till och med hej, jag log glatt och gick vidare till studion där grabbarna redan satt redo. Louis och Niall med en gitarr i handen medans Harry, Liam och Zayn verkade nynna på någon sång. De alla fem verkade så inne i sitt eget att de inte ens lagt märke till mig, därför harklade jag mig lite generat och ställde ifrån mig min kaffekopp på bordet bredvid mig.
"Hi boys. Are you ready for a day in the studio?", frågade jag och snabbt ställde sig alla upp, det såg faktiskt ganska kul ut. Nästan så dom såg lite chockade ut att jag var där. Det dröjde i alla fall inte alls förrän det blev kramkalas och dessa killar var verkligen väldigt bra på att dela ut kramar, det märktes att dom var van. "I've heard about your 3rd album. I really liked it, it was great songs.", kommenterade jag och tittade ut över dom attraktiva killarna framför mig som återigen intagit sina positoner.  
  Untitled
"Thank you, we are really proud of it.", log Louis och vände sitt ansikte emot mig. Han såg tröttare ut än vanligt men jag kunde ändå inte indgå att dra ut på att stirra på honom, han var verkligen vacker oavsett tid på dygnet.
"So.. Which song do you want to start with?", frågade jag som en allmän fråga och Niall var snabb uppe med ett förslag. Enligt honom var 'Something great' en låt han gärna skulle vilja sjunga och eftersom resten av killarna inte heller hade något emot det så tog jag upp papperet med lyricsen till låten och såg att det var Liam som skulle börja, så jag behövde bara säga hans namn så var han inne i det lilla båset där vi skulle spela in hans röst till låten. 
"Uhm.. Katie?", jag tittade på Zayn som både såg förväntansfull och lite orolig ut. Jag nickade med höjda ögonbryn för att höra vad han hade att säga. "Can I get to fix with the sound?", jag skrattade och tittade förvånat på de alla. Det där med ljudet var jag faktiskt ganska bra på, men jag visste ju inte alls hur dom tänkt med ljudet på deras sånger så jag hade ju inte förväntat mig att det var jag som skulle fixa med det. 
"Oh, I bet you guys are so much better than me so I haven't expected something else.", fnissade jag. Zayn hoppade glatt in i ljudbåset för att ställa in med Liams röst, jag följde hans exempel och tog på mig ett par lika hörlurar som han så vi enkelt kunde höra Liams röst. 
"Okey Liam, you can start.", jag gjorde en tummen upp till honom och Zayn slog på en melodi som gjorde att Liam började sjunga. 
 
♫  One day you'll come into my world and say it all
You say we'll be together even when you're lost. ♫ 
 
Att dessa killar var begåvad det visste jag redan, men detta var gudalikt. Dom var inte bara professionella sångare, dom var ju till och med gudomliga låtskrivare. Jag blev nästan tagen av Liams fina röst, trots de få orden han egentligen sjöng. Sedan var det Zayns tur att gå in, så fortsatte det tills låten var slut. Jag visste hur ljudet nu skulle låta och det enda jag faktiskt behövde göra är att greja lite med deras röster, men det hade jag ju gjort många gånger så det var inga problem. 
 
"So.. What are you doing tonight then?", Liams fråga var riktad till mig när vi alla satt och åt våran lunch som Harry och Zayn nydligen varit och hämtat. Jag suckade lite och himlade med ögonen. 
"I'm going on a date.", mumlade jag och satte händerna för ögonen. Egentligen ville jag inte alls detta, men när Patricia väl börjat så kunde hon hålla på i evigheter tills man sade ja till hennes erbjudande, därför så kunde jag gå med på att ge denna kille en chans. 
"Oh..", sa Louis med ett halvt leende på läpparna. Jag hade svårt att tyda på vad han menade men leendet på hans läppar var långt ifrån äkta i varje fall. "You don't seem happy?", småskrattade han och lade huvudet på snedd. 
"I don't know how I'd feel in this situation. My bestie Pat have done this before and I'm not sure if I'm ready to go out with someone right now. I haven't seen this boy before, I think.", killarna lyssnade noga med munnar formade som 'o'n. 
"So your best friend want you to meet him on a date or what?", jag tittade på Niall och nickade bekräftat som ett svar på att han uppfattat allt korrekt. 
"She think I would have a boy in my life as not is my dad or my two best friends. She thinks I'm alone actually.", skrattade jag och tittade ner mot golvet. Mina kollegor bredvid mig sa ingenting på ett tag, men Louis avbröt tystnaden genom en harkling innan han fortsatte. 
"Well, then I hope you'll have an amazing night.", jag mötte hans blåa ögon och log ett osäkert leende. Hans vita tänder syntes och för varje gång jag tittade på honom så var det som att han bara blev snyggare och snyggare, var det ens möjligt? Jag nickade till svar och tackade tyst. Jag skulle ge denna dejt en chans, upprepade jag i mitt huvud varje gång jag insåg att det var helt fel.
 
Klockan var fem över halv fyra, killarna hade åkt till fotbollsplanen här i Manchester och jag hade gått hem. Dagen hade blivit lyckad och vi hade hunnit med allt som vi skulle, denna dagen kunde alltså nästan inte bli sämre. 
"Katiiie, are you ready for your date tonight? I have talked to Collin, he pick you up around seven so go and get ready!", jag suckade uppgivet och himlade med ögonen medans Pat nästan puttade in mig i badrummet då hon menade på att jag skulle ta en dusch, där blev jag stående säkert i en timme också. För varje minut blev jag osäkrare och osäkrare på om jag verkligen skulle träffa den här killen. Jag minns ju hur alla andra dejter blivit som Pat anordnat.
 "Can I look like this?", frågade jag och snurrade några varv i spegeln så klänningen fladdrade upp i luften. Egentligen hade jag inte gjort något avanserat med mig idag heller, klänningen på min kropp var en klänning jag haft i flera månader men aldrig använt, håret var lockigt och mina läppar var röda. På skorna hade jag ett par svarta klackskor som jag också sällan använde, men skulle jag vara ärlig så tyckte jag att jag såg helt okej ut ändå, detta skulle förmodligen bara vara en engångsdejt ändå så. 
"You looks like a rock princess.", konstaterade Patricia. Jag log ett brett leende medans jag tittade på henne genom spegeln och sedan nickade jag, ja detta fick duga. "Katelyn Ross, you have got a new message.", flinade hon när hon retsamt höll upp mobilen i sin hand. Jag vände mig snabbt om och grabbade tag i min telefon i hennes hand när jag ivrigt tittade på displayen, jag blev faktiskt en aning förvånad när det inte var någon annan än Louis Tomlinson som smsat mig. 
 
From: Louis :) 
Sorry if I interrupt, really. I just wonder if you have my paper to my lyrics for MM? You might have take wrong paper because I have your schudule in my bag. Are you home? :) / Louis 
 
Jag tittade storögt på smset innan jag trippade så snabbt jag kunde ner för trappan med höga klackar på fötterna. Jag röck åt mig min handväska och letade igenom alla papper, precis som Louis sagt så låg hans lyrics papper i mina papper och mitt egna schema låg inte bland den gigantiska högen. Jag suckade och tog upp mobilen i BHn. 
 
To: Louis :)
You never interrupt ;) I have your paper here, yeah. Sorry for the mistake. Yes, I'm home. Wanna come over and shift? :P 
 
Som jag trott så svarade Louis nästan med en gång, han sade att han var påväg. Istället för att svara på det så började jag rensa lite i mina papper för att granska om det inte var någon av de andra grabbarna så råkat fått några av mina andra papper med sig, men vad jag såg då så verkade allt vaa på sin plats, förutom mitt och Louis lilla felsteg. 
Fem minuter senare ringde det på dörren och jag såg igenom de stora glaset som fanns i den gigantiska dörren att det var den brunhåriga killen. Jag öppnade dörren och lät han kliva in. Denna gång var han inte lika fräsch som vanligt utan nu luktade han svett och håret var åt alla håll, ändå såg han otroligt attraktiv ut och det gjorde att jag bara ville slå mig själv. I handen höll han en fotboll och i den andra så höll han i ett papper som jag antog var mitt schema. Vi bytte papper och småpratade lite innan han sedan skulle till att åka vidare hem till sig. 
"I just have to say this..", började Louis och betraktade mig noga. "You're very pretty tonight. Your date would be proud to visit out with you.", hans kommentar fick mig riktigt generad. Jag var inte alls van med att ta emot komplimanger på det sättet, men samtidigt så gillade jag det. Jag älskade att Louis var ärlig och vågade säga som han gjorde. 
"Thank you, Louis.", sa jag och log mot honom. Han vinkade hej då innan han slog igen dörren och gick emot sin svarta bil som var utanför tomten. 
"He's really kind to be famous.", ropade Patricia ifrån badrummet. Jag antog att hon hört allting. Jag skrattade lite lustigt och skakade på huvudet, aldrig kunde man hålla något hemligt för den bruden inte. 
"Just because he's famous dosen't mean he's a nice person, huh?", sa jag och la armarna i kors. Hon skrattade och fortsatte att plocka sina ögonbryn.
"Yeah, you're right.", svarade hon bara. Mer hann vi inte säga förrän det plingade på dörren än en gång. Nu visste jag att det det var dags, jag tog ett djupt andetag innan jag vände mig om för att gå mot dörren igen. 
Igenom glaset så kunde jag se hur han hade kavaj, svart fixat håret med ton av vax och verkade faktiskt vara personen som skröt ganska så mycket. Jag var inte säker, men jag hade alltid haft förmågan att döma folk innan jag riktigt kände dom, men jag hade också ofta rätt i mitt tänkande många gånger. 
"Hi, Katie. Nice to meet you.", sa han när jag öppnade dörren. Han log ett leende som faktiskt var ganska gulligt och han såg inte helt dålig ut faktiskt. "Nice house, it's like mine. I've also a big one.", kontrade han med ett litet flin. Jag himlade med ögonen och kom att tänka på min tidigare tanke - skrytsam. Något han redan verkade vara innan vi ens sagt hej. 
"Yeah, shall we go?", frågade jag och tog min handväska. Han nickade och sträckte ut sin hand. För att inte verka ointresserad tog jag emot handen och hand i hand gick vi emot hans röda, stora bil. 

Hur kommer dejten bli? Lyckad? Om hon börjat få känslor för henne, tror ni det kommer bli något drama mellan Louis och Katie? dom är ju dock inte tillsammans, men kanske kommer detta bara föra dem närmare varandra? ;) well, jag har planer mina vänner. 
Märkte också hur mycket bilder det blev i denna del.. Var det FÖR mycket? ska jag kanske minska lite på bilderna? Kommentera vad ni tycker och era åsikter, det uppskattas verkligen! Kram på er alla :)
 

nej det är bra med bilder! jag tycker faktiskt att det blir roligare med bilder:)jättebra del som vanligt!

Svar: tack söta Nellie :D
My Wesström

Superbra! Det är inte alls för mycket bilder! Älskar mycke bilder

Svar: Vad bra Emma, glad jag blir när du kommenterar :)
My Wesström

skitbra! meeeeeer<3

Svar: åååh taaaack :D<3
My Wesström

Alldeles lagom med bilder tycker jag. :) Du skriver riktigt bra och jag längtar till nästa del, fortsätt som du gör bara! Kram :)x

Svar: okej! bra att du känne så! :Dtack såå mkt. Kram! x
My Wesström

Jättebra!:D Det var bra inte för mycket, Kände av lite av Louis avundsjuk!;)

Svar: haha jaa ellerhur, de kmr nog bli lite drama kanske ;)
My Wesström

Hej!
Jag har nyligen skaffat en novell (min första någonsin)
http://mylifewiththem.blogg.se/2013/november/chapter-one-2.html#comment
(förlåt ifall detta stör)

Så bra! Och nej, så mycket bilder är det inte. Jag tycker det är helt okej :)xx

Svar: okej bra! tack :D
My Wesström

riiiktigt bra, mer mer:)

Svar: ute nu :)
My Wesström

Alltså detta gjorde min dag, gick in å såg denna del.. Åh du är så duktig men neej.. e får ej bli Collin och Katelyn :(

Svar: Gosan, detta gjorde min dag!! Haha nee, vi får la se ;)
My Wesström

Åh du ät så dutii ;)

Svar: taaaakkkk ;)
My Wesström




Kom ihåg mig?