take chances, chapter 47

Tidigare;
"I'm not sure about everything you just said, but thank you. It was nice to meet you again.", jag pressade fram ett leende till henne medans jag såg in i hennes intensiva ögon. Jag skulle verkligen sakna livet tillsammans med One Direction och dess gäng, men om jag skulle gå vidare så var det enda sättet att stänga ute både killarna och flickvännerna för ett tag. Men en sak var säker, jag saknade Louis så mitt hjärta nästan inte klarade det. 

I och med att mamma dragit ut på stan och shoppat med Veronica så fick jag och min far äntligen lite kvalitéstid tillsammans. Det var sällan vi gjorde något helt ensamma och efter två tunga dagar inomhus efter händelsen i studion där jag träffade Louis så hade jag bara hållt mig inne. Något pappa störde sig på och bestämde sig för att jag istället skulle ha en myskväll med honom eftersom jag annars bara skulle legat inne i mitt rum. 
Vädret var ovanligt dåligt och regnet öste ner på marken. Enligt mig så var det riktigt mysigt med regn, jag gillade att höra de smackra mot fönstrerna medans jag själv låg med tända ljus framför mig omvirad i en filt framför en film. Det var svårt att gå vidare ifrån Louis som jag försökt att övertalat mig själv flera gånger om att han är en dålig kille för mig, men ändå fanns han kvar i mina tankar dag ut och dag in. 
"How's life upstairs then?", frågade pappa retsamt medans han slog sig ner bredvid mig i den svarta soffan omringad av vita kuddar. Jag flinade åt honom medans jag ryckte på axlarna. Han skrockade till och lade en arm över mig. 
"People always leave, but sometimes they come back.", jag tittade upp på min far som plötsligt sagt något som inte var likt honom. Han brukade inte vara så.. djup. Han flinade ännu en gång och denna gång var det hans tur att rycka på axlarna. "A good friend of mine always said that before.", mumlade han och verkade nästan förstå precis vad jag gick igenom. Jag vågade inte fråga, men egentligen så visste jag inte hur det gick till när han och mamma blev tillsammans, det enda jag visste var att dom träffades genom farfars jobb inom musikbranchen. Tanken slog mig att det var nästan precis så jag hade träffat Louis. Med uppspärrade ögon tittade jag på mannen bredvid mig som såg ut mot fönstret med ett leende på läpparna, han verkade nästan vara i sin egen värld. 
"What's on your mind?", frågade jag plötsligt utan att ens tänka mig för. Även om jag och pappa haft en rätt så bra relation till varandra så var känslor och sånna saker aldrig något jag pratade med varken honom eller mor min om. Kanske skulle det ändras på det nu. 
"You know.. Me and mom did the same mistake as you and Louis. We weren't really together yet but I still screw it up. I slept with an another girl in that time and I was really stupid. But I fought for her, it took a few months, but I was waiting for her all the time and one day, she forgave me, we got three wonderful kids and then we promised each other to always be together, and since then it has been me and your mother.", hans historia fick verkligen mig att stanna till, ta in allting och tänka tillbaka. Berättelsen var läskigt likt min egen och jag var verkligen glad över att pappa gjorde som han gjort. Kämpat i flera månader för att få den han älskade, jag lutade huvudet mot hans axel och mumlade ett svagt 'tack'. "Even if you and Louis have it hard right now, I promise that he will get things right again, I know him and he would fight for you like I did for your mother, I'm pretty sure about that.", jag smålog lite medans jag satte mig ordentligt upp igen så våra ögon möttes. Min far var långt ifrån vacker till utseendet som mamma var, men han var fortfarande min fader och enligt mig var han den finaste pappan någonsin. 
"I doubt that he would do it for me, but thank you anyway.", sade jag i en nästan viskning medans jag sneglade mot ljusen som så fint lyste ifrån bordet framför oss. "I love you dad."
"I love you too, sweetheart."
 
"WHAT is this?", jag måste ha somnat till och lika så pappa då vi båda blev rädda så vi ryckte till när vi hörde mammas gälla röst komma emot oss. I sin hand hade hon ett brev i handen som hon höll i ett stadigt grepp. Eftersom jag nydligen vaknat till så kunde jag omöjligt svara på vad det stod i brevet, men jag antog att det inte alls var något positivt. "Katelyn, I'm sorry but you can't go to this. I don't wanna see you embarrassing yourself.", hennes röst lät hård men samtidigt så otroligt osäker. Hon visste ingenting om mig och förvirrat tittade jag på henne som fortfarande hade skorna på sig och blöta kläder efter det ösande regnet. 
"What is it?", frågade jag och tittade på pappa som satt tyst på stället. Mamma suckade och slängde brevet på bordet framför mig. 
"Who did this? You can't really sing, can you?", jag suckade och tittade besviket på min mamma. Hon hade aldrig hört mig sjunga och tog redan för givet att jag inte kunde det. Utan att ens titta på brevet så ställde jag mig upp, tog upp papperna från bordet och ställde mig framför min mamma. 
"Oh really mom? you haven't even heard me sung and you don't know anything about me.", skrek jag rakt i hennes ansikte. Jag tittade bak på pappa som hade stora ögon han också, precis som damen framför mig. Hon hade nog inte förväntat mig ett sådant svar ifrån mig, lilla mig som alltid var den snälla i familjen. "Go and check YouTube, search on my name and look at the first video of me singing on a karaokebar. After that can you come to me and tell me that I can't sing.", yttrade jag bestämmt och argt medans jag lade benen på ryggen och for upp för trapporna. Jag kunde höra hur mamma suckade tröttsamt och pappa sade något som att det hela var onödigt sagt. Egentligen kanske jag överdrev då jag aldrig låtit dom hört mig sjunga, men samtidigt gillade jag inte när folk tog mig för givet och sa saker som dom antagligen inte visste något om, som min sångröst till ett exempel. 
Tumblr
 
"Katelyn Ross, a pleasure to hear your voice on this disc. It came a bit fast but when a good friend of mine came and left this letter on my desk, I couldn't let it be. So I listen to your voice and I'd really love to hear it live. What about come to our studio as soon as you see this, I'm at work Monday - Sathurday between 8am and 10pm, came to the adress I'll write on the back and I hope I'll see you soon. 
Sincerely, Simon Cowell." 
 
Det handskrivna brevet var svårt att ta in, för det första så visste jag inte alls hur han fått tag i min röst då han förmodligen hade många vänner som kanske skickat in min röst, därför vågade jag inte ana någonting om vem det kan ha varit som gjorde detta för mig. För det andra så var jag osäker på om detta var ett skämt eller inte, om det var det så var det ju inte roligt precis. Dock fick jag tillbaka en kopia av skivan som hade skickats in till Simon och jag antog att han hade originalet, men då var bara frågan, skulle jag våga gå dit och provsjunga inför en person som även mina föräldrar haft kontakt med i tidigare omständigheter? jag suckade samtidigt som jag smålog lite, min dröm kanske skulle bli en verklighet.. Skulle jag bara våga ta klivet över tröskeln och följa den?
En plötslig knackning hördes och innan jag ens hunnit säga något så stod mina båda målsmannar innanför dörren. Jag suckade och tittade på dom, mamma hade en tår i ögat medans pappa såg mer eller mindre stolt ut. 
"I didn't expect you that good, honey. Why haven't you let us see your talent before?", frågade mamma ärligt och gick närmare mig. Jag tittade ner i brevet igen innan jag såg upp mot mor och far igen. "I'm so sorry for what I said before, I could never know.", mumade hon och slog sig ovälkommen ner i min säng. Pappa följde hennes exempel och där satt dom båda med leenden på läpparna.
"It has always been Katherine's thing to sing, you know. I have never seen myself as good as her, but when Louis told me how good I was, I couldn't think anything else.", muttrade jag och tog ett djupt andetag. "I want this, I want to go my own way and be something more than a girl with the good grades. I will go and see Simon Cowell right now.", konstaterade jag bestämt och ställde mig upp. Vad jag trott direkt var att jag skulle få protester, att dom såg Cowell som en slags konkurrent eller att dom ville att jag skulle sjunga för deras företag, men istället ställde dom sig också upp och nickade stolt. 
"My little girl, I'm so proud of you and you really deserve this chance. Simon is a very good manager, we are very glad that it's him of all the others.", log pappa och höll upp armarna stort. Tveksamt och chockat gick jag in i hans omfamning och snart stod vi alla tre i en gruppkram. Jag hade aldrig trott att det hela skulle gå så snabbt och enkelt. 

Ledsen för jag hoppar så mycket då jag flyttade fram dagarna 2 dagar till.. Men jag lärde slänga in något snabbt nu då jag verkligen ville få ut ett kapitel idag, för er skull! Har ju lov och fyllde 15 igår. Så har haft rätt mycket att göra dom senaste dagarna då min pappa fyllde dagen innan mig och imorgon ska jag bort hela dagen, därför kände jag att detta kapitel skulle komma ut idag.. 
Vad säger ni då? Kommentera gärna :) 
 

Grattis i efterskott! Jättebra del! Nää, nu måste jag plugga (hade sportlov för två veckor sedan) ((V.7)) och har prov imon. Checkade bara snabbt innan och såg att su hade skrivit en del. Och var tvungen att läsa

Svar: Tack snällis!! Haha har sportlov just nu, dock slutar det till nästa vecka :(
Gullig du e!
My Wesström

OMG! jättebra och Grattis

Katelyn kan väl få reda på att det är Louis förtjänst!?

Du är så duktig!

Svar: det tror jag nog!Tack!! <3
My Wesström

Grattis i efterskott!

Svar: taack :'))
My Wesström

Nästa

Bara kul att du hoppade lite! :)
Jättebra och grattis i efterskott fina du!

Svar: kul att du känner så och taaack :D
My Wesström

Graaattiiis🎉🎉

Svar: taaaaaaaaack :')
My Wesström

Nästa

Svar: uppskattar att du gillar det jag gör men bara för du kommenterar "nästa" så gör det inte att jag skriver snabbare, haha ;)
My Wesström

Jättebra, hoppas Louis är hos simon när hon kommer dit!!:)

Svar: haha ja man vet aldrig ;)
My Wesström

Omg bäääääääst!!!!!♥

Har nu läst ikapp typ alla 38794506 haha, och allt är jätte bra, du är så duktig My! ^^

Svar: ahhahaha taaaaaack finaste du! glad jag bliir :')
My Wesström

Åh grattis i efterskott! Hoppas du hade en jätte bra födelsedag!! :)

Svar: Taack så mycket,det hade jag! <3
My Wesström
Kom ihåg mig?